Dynamische verlichting TV toren Roermond

Het werd tijd voor een beetje kleur in de stad Roermond! Dat vond onze klant Toren7. In opdracht van hen hebben wij de TV toren in Roermond voorzien van dynamische verlichting. De bijna 160m hoge toren straalt nu prachtig langs de oever van de maas en over de stad uit.

Verder

Klant

Toren 7

Jaar

2021

De opdracht

Onze klant Toren7 heeft ons de opdracht gegeven een lichtinstallatie aan te brengen die de 160m hoge TV toren in Roermond bij bepaalde gelegenheden dynamisch kan verlichten.

Resultaat

Het resultaat is prachtig! Door de armaturen aan de voet tot en met de armaturen op het dak op ruim 100m wordt de volledige toren van 160m uitgelicht. De 36 RGBA en witte stralers geven de mogelijkheid om bij iedere gelegenheid de gewenste kleurstelling te programmeren. De toren geeft nu letterlijk kleur aan de stad Roermond en omstreken!

Projectbeschrijvingen

Kleur in de stad

Onze klant Toren7 vond het na een periode van anderhalf jaar Corona beperkingen tijd voor een beetje kleur in de stad Roermond. Zij hebben begin 2021 een plan ontwikkeld om de TV toren aan de rand van de stad te kunnen verlichten. Cleary heeft in september 2021 het markante gebouw mogen voorzien van een combinatie van 36 RGBA en witte led stralers waarmee de voet van de toren, de open bordessen op 100 meter hoogte en de mast van 110 tot 160 meter worden verlicht. Uiteraard ontbreekt een op afstand bestuurbare lichtsturing niet!

Voor ieder evenement een andere scene

Tijdens feestdagen en bijzondere gebeurtenissen wordt de toren verlicht tussen zonsondergang en 1 uur ’s nachts. De verlichting aan de toren wordt dan in toepasselijke kleuren gezet. De voet van de toren wordt altijd wit verlicht en de kleur van de bordessen en mast worden aangepast aan de gelegenheid. Zo zal als voorbeeld de toren tijdens Bevrijdingsdag rood/wit/blauw worden verlicht met een oranje mast. Kijk hier voor de ‘lichtkalender’.

Flexibiliteit

In dit lichtontwerp is er gekozen voor een combinatie van 36 led stralers met neutraal wit, amber, rood, groen en blauwe led bronnen. In totaal zijn er binnen en buiten honderden meters kabel in het project gaan zitten. Uiteindelijk is de aansturing geïntegreerd in de data infrastructuur van onze klant Toren7 zodat de installatie volledig remote aangestuurd kan worden. Een mooie combinatie van bedieningsgemak en flexibiliteit.

Ons proces

Ontwerp

Testen

Installatie

Programmering

Wil jij de mogelijkheden met ons bespreken voor het verlichten van je pand?

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details