Experience center Fujifilm Hoofdkantoor Europa

In opdracht van Hyspos heeft Cleary hele speciale interactieve verlichtingsornamenten in hexagoon vorm mogen maken, leveren en monteren

Klant

Fujifilm

Jaar

2022

De opdracht

In opdracht van Hyspos heeft Cleary hele speciale interactieve verlichtingsornamenten in hexagoon vorm mogen maken, leveren en monteren voor het experience center van Fujifilm in Rattingen -Duitsland, die RGBW LEDs dienden te bevatten en DMX gestuurd konden worden.

Resultaat

In het experience centrum van Fujifilm wordt op interactieve wijze het producten pallet van Fuji gepresenteerd waarbij de bezoeker op schermen en op speciaal ontwikkelde tafels zelf de content kan kiezen door scherm- aanrakingen. De verlichting in deze experience ruimte past zich in kleur en intensiteit hierop aan voor een maximale beleving, waardoor de boodschap die Fujifilm wil overbrengen beter beklijft. Bij elk gekozen onderwerp zal de verlichting zich hierop aanpassen.

Omdat de werkelijkheid precies was wat de opdrachtgever had verwacht aan de hand van het door hem geschetste idee was de tevredenheid groot over het eindresultaat.

Projectbeschrijvingen

Optimale beleving

Het project bestond uit 15 stuks hexagoon verlichtingsornamenten groot (2 meter doorsnede) en 8 stuks hexagoon verlichtingsornamenten klein (1 meter doorsnede) voor plafond montage en 4 stuk hexagoon klein voor wandmontage die één geheel vormen met een grote touchscreen. Via de keuzes op het touchscreen verandert de kleur van de verlichting voor een optimale beleving.

Elke gewenste kleur

De LED’s dienden RGBW (wit 2700K) aanstuur baar te zijn om iedere gewenste lichtkleur te kunnen creëren.

Techniek

De hexagoon vormen zijn gemaakt van in RAL gespoten aluminium profielen waarin de LED’s zijn gemonteerd en afgedekt met een opalen afscherming. De aansturing door een stand alone DMX control unit met door de klant vast gestelde 8 programmeerbare voorkeurtoetsen.

Ons proces

Ontwerp

Testen

Installatie

Commissioning

Ook benieuwd naar de mogelijkheden van ledverlichting?

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details