Hoofdkantoor KPN

Op maandag 26 november 2018 is het vernieuwde hoofdkantoor van KPN in Rotterdam officieel geopend. Aan de voet van de Erasmusbrug heeft de markante overhellende toren op de Kop van Zuid een ware metamorfose ondergaan.

Verder

Klant

KPN

Jaar

2018

De opdracht

De bijna 20 jaar oude lichtinstallatie aan de gevel van het pand vervangen voor een led wall van de laatste full color ledverlichtingstechnieken. Het verzoek daarbij was om zoveel mogelijk mechanische onderdelen te hergebruiken.

Resultaat

Aan de voet van de Erasmusbrug heeft de markante overhellende toren op de Kop van Zuid een ware metamorfose ondergaan. Het meest in het oog springend is de vernieuwde led gevel waar ruim 1500 omgebouwde en nieuwe dynamische RGB armaturen pronken. Samen vormen zij een ware ‘LED wall’ die beschikbaar is voor mededelingen van KPN, de gemeente Rotterdam, stadsevenementen en videokunst.

Projectbeschrijvingen

De Kuif

De bijna 20 jaar oude, niet dimbare statische verlichting die aan de buitenzijde van het pand tot op 100 meter hoogte hing, hebben we verwijderd. Vervolgens hebben we 874 ‘pixels’ in onze werkplaats ge-upgrade en voorzien van de laatste dynamische fullcolour led techniek, waarbij zoveel mogelijk bestaande onderdelen zijn hergebruikt.

Bovenop het vervangen van de 874 bestaande pixels hebben we ruim 630 nieuwe pixels gemaakt die aan de glazen ‘kuif’ bovenop het pand zijn toegevoegd. Het totaal aantal armaturen
komt hierbij op ruim 1500 stuks. Bewegende teksten, fullcolour afbeeldingen en videocontent zijn hierdoor nog beter zichtbaar.

Aansturing

De bestaande aansturing sloot niet meer aan op de dynamische mogelijkheden van de nieuwe ‘led wall’, daarom hebben wij een tevens de sturing opnieuw ontworpen en aangelegd. De LED wall blijft in de toekomst de blikvanger van de havenstad die een kleurenpalet over Rotterdam uitstrooit.

Installatie en onderhoud

Installatie en programmering zijn door ons gedaan. Om de installatie in topconditie te houden voeren we jaarlijks onderhoud uit.

Samenwerking

In vijf maanden tijd hebben wij samen met Benelux Sign Systems de bestaande gevelverlichting omgebouwd tot een gevel met de laatste dynamische RGB techniek.

Ons proces

Ontwerp

Test & demo

Productie

Installatie

Inregelen en programmering

Jaarlijks onderhoud

Partners

Heb jij een markant gebouw te verlichten? Wij helpen je graag.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details