KPN winkels

Sinds 2016 zijn ongeveer 90 KPN winkels omgebouwd naar een totaal vernieuwd concept. Qua opbouw is het winkelconcept aangepast aan de grootte van de winkel.

Verder

Klant

KPN

Jaar

2016-2019

De opdracht

Ontwerpen van dynamische RGB verlichting in verschillende bouwstenen om zo makkelijk verschillende winkelformaties te kunnen realiseren.

Resultaat

De verschillende bouwstenen zorgen ervoor dat er gemakkelijk verschillende winkelformaten te realiseren zijn.
De producteilanden met verschillende thema’s zijn opgebouwd uit lichtgevende rechthoekige blokken die doorgetrokken zijn naar het plafond. Cleary heeft hier dynamische RGB verlichting voor ontworpen. Ieder blok is in principe individueel regelbaar waardoor maximale flexibiliteit verkregen wordt. Met één druk op de knop kan KPN het lichtbeeld in hun winkels in Nederland aanpassen.

Projectbeschrijvingen

Premium winkels

Naast de verlichte interieur elementen zijn de premium winkels ook voorzien van dynamische LED wanden. Deze LED wanden zijn gemaakt met op maat gemaakte RGB modules en geplaatst achter melkglazen wanden. Met de juiste programmering en content ontstaat er een waar levend behang op alle wanden van de winkel. Gemiddeld genomen zijn er per winkel 4000-5000 RGB modules gebruikt. De combinatie van het verlichte interieur en de LED wanden geven KPN de mogelijkheid om op ieder gewenst moment of bijvoorbeeld bij gelegenheden de beleving in de winkels volledig aan te passen.

Programmering

Als je voorbij een KPN-winkel bent gelopen zal je zijn opgevallen dat er veel verlichting in zit. In de nacht wordt deze verlichting automatisch gedimd, zodat het stroomverbruik verminderd. Uiteraard gaat alles naar de gewenste stand net voor de winkel opengaat. Personeel hoeft hier niets aan te doen.

Ons proces

Ontwerp

Test & demo

Productie

Pilot fase

Uitrol winkels: productie & installatie

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details