Saunacomplex SpaONE

Onlangs opende het mooiste wellness complex van Zuid-Nederland SpaONE in Oosterhout haar deuren. Met vierduizend vierkante meter aan baden, sauna’s en behandelkamers is dit het grootste wellnesscomplex van Zuid- Nederland.

Verder

Spa One

Klant

SpaOne

Jaar

2020

De opdracht

Een sauna verlichten heeft meerdere uitdagingen. Cleary heeft de opdracht gekregen om de verschillende ruimtes to voorzien van indirecte verlichting. Sommige ruimtes rustig wit, andere ruimtes voorzien van verschillende dynamische kleuren verlopen die aansluiten bij de therapie die op dat ogenblik gegeven wordt.

Resultaat

Een prachtig verlichte sauna die aan alle verwachtingen voldoet.

Projectbeschrijvingen

Ledlijnen

Bij de bouw is veel aandacht besteed aan architectuur en design,maar ook aan duurzaamheid. Zo is bijvoorbeeld alle signing vervaardigd uit duurzame materialen en voorzien van leds. De ledlijnen zijn onzichtbaar gemonteerd in verschillende koven waardoor het een en ander direct en indirect verlicht wordt.

Aansturing

Alle verlichting is aangesloten op het gebouwbeheersysteem zodat het geheel zeer gebruiksvriendelijk is voor de medewerkers. Zo kan alle binnen- en buitenverlichting en zelfs de verschillende sauna installaties met een iPad bediend worden.
Verschillende sauna’s en relaxruimten zijn voorzien van verlichte plafonds. Deze plafonds hebben we voorzien van digitale RGB leds. Samen met de voorgeprogrammeerde software ontstaat er een dynamisch geheel wat de verschillende thema’s van de sauna’s en baden ondersteund.

Dynamische sturing

Dit project maakt duidelijk dat de markt aan het veranderen is. Vroeger kon worden volstaan met een standaard lichtbak. Nu dient een project steeds vaker dynamisch te zijn, waarbij veel andere technieken om de hoek komen kijken. De mogelijkheid om automatisch in- en uit te schakelen of te dimmen (als er geen gebruik wordt gemaakt van een ruimte) maakt steeds vaker deel uit van de eisen die de opdrachtgevers stellen aan signing en projectverlichting.

ons process

Ontwerpen

Testen

Productie

Installatie

Programmeren

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden?

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details